Vişneli muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ferahlatıcı bir yaz tatlısı olan vişneli muhallebi, sütlü muhallebinin hafif dokusu ile ekşimtırak vişne sosunun muhteşem uyumunu sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

22 Kasım 2025

Vişneli Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (veya 200 ml krema)
  • Vişne sosu için
  • 2 su bardağı vişne (taze, dondurulmuş veya konserve)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta (sosu kıvam alması için)
  • 1 çay kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
  • Üzeri için
  • Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Muhallebi hazırlama
  • Bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Muhallebi ılıdıktan sonra, krem şantiyi (veya kremayı) ekleyip bir çırpıcı ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Muhallebiyi bir kaseye veya servis kaplarına eşit şekilde paylaştırın. Üzerini bir spatula ile düzleştirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Vişne sosu hazırlama
  • Bir sos tenceresine vişneleri, suyu ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Vişneler yumuşayınca, nişastayı biraz suyla açarak sosun içine yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Sos koyulaşana kadar 5-7 dakika pişirin, ardından limon suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
  • Sosu soğumaya bırakın, ardından buzdolabında bir süre dinlendirin.
  • Servis
  • Soğuyan muhallebinin üzerine vişne sosunu gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak toz antep fıstığı veya hindistan cevizi serperek süsleyin.
  • Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Vişne sosunu daha parlak yapmak için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı gece boyunca buzdolabında bekletirseniz, lezzeti daha iyi oturacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;