Kayısılı muhallebi, misafirlerine ve çocuklarına farklı lezzetler sunmak isteyenler için ideal bir sütlü tatlı tarifidir. Normal muhallebiye farklı bir tat kazandıran kuru kayısı sayesinde sizler de kolayca kayısılı muhallebi yapabilirsiniz. İşte kayısılı muhallebi tarifi: Kayısılı Muhallebi Malzemeleri
Kayısılı Muhallebi Nasıl Yapılır? Kayısılı muhallebimizi hazırlamaya nişasta ve unu karıştırarak başlıyoruz. Daha sonra bu karışımın içerisine sütü, yumurta sarısını ve şekeri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Karışımımız muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kısmı hazır olduktan sonra ocağı kapatıp muhallebimize vanilyayı ekliyoruz. Ardından kayısılı muhallebimiz için kayısılarımızı hazırlamaya başlıyoruz. Çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları küçük küpler halinde doğrayarak yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı şekerle güzelce pişiriyoruz. Kayısıları hazırladıktan sonra kayısılı muhallebimizin son aşamasına geçiyoruz. Hazırladığımız kayısıları kaselerin dibine yerleştirip üzerine muhallebiyi döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Pişmiş kayısılarla birlikte dilerseniz parça bisküviler de ekleyebilirsiniz. Son olarak, kayısılı muhallebimizi soğumaya bırakmadan önce üzerini Hindistan cevizi ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |