İncirli Muhallebi İncirli muhallebi, farklı tatlarda hafif tatlılar yapmak isteyenler için son derece pratik ve lezzetli bir tariftir. Kuru incirle muhallebinin mükemmel uyumuyla ortaya çıkan bu tatlı, hem besleyici hem de hafif bir alternatiftir. İşte incirli muhallebi tarifi ve detayları: İncirli Muhallebi İçin Malzemeler
İncirli Muhallebi Nasıl Yapılır? İncirli muhallebimizi yapmaya sütü kaynatarak başlıyoruz. 1 litre sütü geniş bir tencereye döküyoruz. İçerisine toz şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını ekliyoruz. Tüm bu malzemeleri kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Bu işlemin ardından kuru incirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri küçük parçalar halinde kesiyoruz. Kaynayan muhallebinin içerisine vanilya ve kesilmiş incirleri ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. İncirler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika daha muhallebiyi karıştırarak pişiriyoruz. Kıvama gelen incirli muhallebiyi kaselere paylaştırarak soğumaya bırakıyoruz. Kaselere aldığınız incirli muhallebinin üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi veya fıstık tozu serpebilirsiniz. Mevsimine göre üzerine servis ederken dondurma da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |