Vişne ve muhallebili jöleli tatlı nasıl yapılır?

Hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tatlı, vişnenin ekşiliği ile muhallebinin kremsi dokusunu mükemmel bir uyumla buluşturuyor. Katmanlı yapısı ve ferahlatıcı lezzetiyle özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek bu pratik tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif oluşturuyor.

22 Kasım 2025

Vişne ve Muhallebili Jöleli Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket vişneli jöle
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • Taze veya dondurulmuş vişne (süslemek için)
  • Nane yaprakları (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:


1. Jöle Hazırlığı:

  • Vişneli jöleyi paket üzerindeki talimatlara göre hazırlayın. Hazırladığınız jöleyi bir borcama veya derin bir kaba dökün ve buzdolabında en az 2 saat bekletin, katılaşana kadar soğutun.

2. Muhallebi Yapımı:

  • Bir tencereye sütü, toz şekeri ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

3. Kremalı Karışım:

  • Muhallebi ılıdıktan sonra, sıvı kremayı ekleyin ve bir çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu, muhallebiye hafif ve kremsi bir doku kazandıracaktır.

4. Katmanları Birleştirme:

  • Buzdolabında katılaşmış olan jölenin üzerine muhallebi karışımını dökün, düzgünce yayın. Tekrar buzdolabına koyun ve en az 1-2 saat daha soğutun, muhallebi katmanı iyice otursun.

5. Süsleme ve Servis:

  • Tatlıyı buzdolabından çıkarın, taze vişneler ve nane yaprakları ile süsleyin. Dilimleyerek soğuk servis yapın. İsterseniz üzerine biraz vişne şurubu gezdirebilirsiniz.

İpuçları:

  • Jöleyi hızlı soğutmak için buzlukta kısa süre bekletebilirsiniz, ancak donmamasına dikkat edin.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Bu tatlıyı önceden hazırlayıp, servis saatine kadar buzdolabında saklayabilirsiniz, tazeliğini korur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;