Unsuz muhallebi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Nişasta ile hazırlanan bu pürüzsüz muhallebi, geleneksel tariflerden farklı olarak daha hafif ve kremsi bir doku sunuyor. Sade bir tatlı arayanlar için ideal olan bu versiyon, krem şanti eklenerek farklı lezzet katmanlarıyla zenginleştirilebiliyor.

22 Kasım 2025

Unsuz Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti (isteğe bağlı, daha hafif bir kıvam için)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye sütü alın.
  • Nişasta ve toz şekeri bir kasede az miktarda sütle açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Bu karışımı tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşmaya başlayınca yumurta sarısını ekleyip hızlıca çırparak karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilyayı ekleyip karıştırın, ardından kaselere paylaştırın.
  • Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak krem şantiyi ekleyip karıştırarak daha hafif bir kıvam verebilirsiniz.

Not: Bu tarifte un yerine nişasta kullanılarak daha pürüzsüz ve hafif bir muhallebi elde edilir. İsteğe bağlı olarak tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;