Unla muhallebi nasıl hazırlanır, hangi malzemeler gerekir?

Kremalı dokusu ve hafif tatlı lezzetiyle unlu muhallebi, hem pratik hem de ekonomik bir tatlı alternatifi sunuyor. Sade malzemelerle hazırlanan bu nefis muhlebbinin püf noktaları, mükemmel kıvam yakalamanızı sağlayacak.

22 Kasım 2025

Unla Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: tarçın veya hindistan cevizi

Hazırlanışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapattıktan sonra vanilini ve isteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerini bir kaşıkla düzeltin.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın veya hindistan cevizi serperek süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Soğurken üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırabilir veya üzerine streç film temas ettirebilirsiniz.
  • Şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;