Tepside meyveli muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan bu nefis muhallebi, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı alternatifi sunuyor. Krem şantinin hafif dokusu ve meyvelerin doğal aroması, geleneksel muhallebi tarifine modern bir yorum katıyor.

22 Kasım 2025

Tepside Meyveli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • Mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (dekore etmek için)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi ılımaya bırakın
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın
  • Ilık muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırın
  • Tepsiye muhallebi karışımını yayın
  • Üzerini dilimlenmiş meyvelerle süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek süsleyin

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken dibinin tutmaması için sürekli karıştırın
  • Meyveleri muhallebi soğuduktan sonra ekleyin
  • Krem şantiyi muhallebi çok sıcakken eklemeyin, eriyebilir
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;