Tatlı muhallebili tarifini nasıl yapabilirim?

Sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biri olan muhallebi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pürüzsüz kıvamlı nefis bir muhallebi tarifi.

22 Kasım 2025

Tatlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (veya 2 yemek kaşığı tereyağı)

Yapılışı:


1. Malzemeleri Hazırlama:

  • Bir tencerede süt, toz şeker, vanilya, buğday nişastası ve unu karıştırın. Topaklanma olmaması için iyice çırpın.

2. Pişirme:

  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.

3. Krem Şanti veya Tereyağı Ekleyin:

  • Ocağı kapatın ve krem şantiyi (veya eritilmiş tereyağını) ekleyip karıştırın. Bu, muhallebinin daha pürüzsüz ve hafif olmasını sağlar.

4. Soğutma ve Servis:

  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce tarçın, hindistan cevizi veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, yoksa dibi tutabilir.
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz.
  • Krem şanti yerine 2 yemek kaşığı tereyağı kullanırsanız, muhallebi daha yoğun kıvamlı olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;