Tam yulaf unlu muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı veya hafif tatlı alternatifi arayanlar için tam yulaf unuyla hazırlanan pratik bir muhallebi tarifi. Sadece birkaç temel malzemeyle, besleyici bir lezzet şöleni sizi bekliyor.

22 Kasım 2025

Tam Yulaf Unlu Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 4 yemek kaşığı tam yulaf unu
  • 2 su bardağı süt (inek sütü, badem sütü veya yulaf sütü kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • İsteğe bağlı: Taze meyve, ceviz veya fındık parçaları (servis için)

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye tam yulaf ununu ve sütü ekleyin. Ocağın altını orta ateşte açın.
  • Sürekli karıştırarak, muhallebinin topaklanmamasını sağlayın. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca karıştırmaya devam edin, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  • Kıvam koyulaştığında, ocaktan alın ve bal (veya pekmez), tarçın ve vanilya özütünü ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere bölüştürün ve oda sıcaklığında biraz soğumasını bekleyin.
  • Üzerini taze meyve, ceviz veya fındık parçaları ile süsleyerek servis yapın. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

İpuçları:

  • Muhallebiyi daha kremamsı yapmak isterseniz, pişirme sırasında 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.
  • Vegan bir seçenek için bitkisel süt ve akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz.
  • Muhallebi buzdolabında 2-3 gün saklanabilir, ancak taze tüketilmesi önerilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;