Tahinli pekmezli muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel tatlı lezzetlerine modern bir dokunuş: tahin ve pekmezle zenginleştirilmiş nefis bir muhallebi tarifi. Sütlü tatlı sevenler için farklı bir alternatif oluşturan bu tarif, hem besleyici hem de pratik hazırlanışıyla öne çıkıyor.

22 Kasım 2025

Tahinli Pekmezli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı pekmez (tercihen üzüm pekmezi)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsi pürüzsüz olana kadar bir çırpma teli ile iyice karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebilerin üzerine tahin ve pekmezi gezdirin. İsterseniz tarçın serperek servis edin.

Not:

  • Muhallebiyi buzdolabında soğutarak da servis yapabilirsiniz, daha ferah bir tat elde edersiniz.
  • Tahin ve pekmez oranlarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;