Sütlü muhallebi tarifi nasıl hazırlanır?

Sütlü tatlıların en sevilen klasiklerinden biri olan muhallebi, hem hafif hem de lezzetli bir alternatiftir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pürüzsüz kıvamlı sütlü muhallebi tarifi ve püf noktaları.

22 Kasım 2025

Klasik Sütlü Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: tarçın veya hindistan cevizi

Hazırlanışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe koyun ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana ve göz göz kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerini bir kaşıkla düzeltin.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın veya hindistan cevizi serperek süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler
  • Ne kadar uzun süre dinlendirirseniz o kadar iyi kıvam alır
  • Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Muhallebi çok katı olursa bir miktar süt ekleyip tekrar karıştırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;