Sütlü irmik ve kakao ile muhallebi nasıl yapılır?

Sütlü irmik ve kakaonun birleşimiyle hazırlanan bu nefis muhallebi, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor. Kıvamlı dokusu ve çikolata aromasıyla çay saatlerinizi taçlandıracak, ailenizin beğenisini kazanacak bir tarif.

22 Kasım 2025

Sütlü İrmik ve Kakao ile Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye sütü alın.
  • İrmiği ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • İrmikler şişip kıvam alınca şekeri ve kakaoyu ekleyin.
  • Koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak vanilyayı ve isteğe bağlı tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

İpuçları:

  • Topaklanmayı önlemek için sürekli karıştırın.
  • Kıvamını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.
  • Üzerini çikolata parçaları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;