Şerbetli Muhallebili Kek Tarifi
Malzemeler (Kek İçin):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Malzemeler (Şerbet İçin):
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Malzemeler (Muhallebi İçin):
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Kek Hazırlama:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Şerbet Hazırlama:
- Su ve şekeri bir tencerede kaynatın, şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Muhallebi Hazırlama:
- Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocağı kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
Birleştirme:
- Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin, sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
- Kek tamamen soğuduktan sonra, muhallebiyi üzerine yayın.
- Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Kekin sıcakken şerbeti daha iyi çekmesi için şerbetin soğuk olmasına dikkat edin.
- Muhallebiyi hızlı soğutmak için buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi, çikolata parçaları veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
|