Sakızlı muhallebi kurabiyesi nasıl yapılır?

Damla sakızının nefis aromasıyla hazırlanan bu muhallebi dolgulu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Yumuşacık hamuru ve kremalı iç dolgusuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir lezzet sunuyor.

22 Kasım 2025

Sakızlı Muhallebi Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):


  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Muhallebisi İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket damla sakızı (veya 1 yemek kaşığı sakız şurubu)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:

1. Kurabiye Hamurunun Hazırlanması:

  • Derin bir kapta yumuşak tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Muhallebinin Yapılışı:

  • Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Altını kapatıp damla sakızı, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.

3. Şekillendirme ve Pişirme:

  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgâhta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbı veya bardak ile daireler kesin.
  • Yarısına 1 tatlı kaşığı soğumuş muhallebi koyup diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını çatalla sıkıştırın.
  • Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180°C fırında 15-20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.

4. Servis:

  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
  • Tam soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebi soğumadan kurabiyelere sürerseniz hamur dağılabilir.
  • Damla sakızı bulamazsanız, sakız aromalı puding kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri sıcakken pudra şekeri serperseniz şeker eriyebilir, tam soğuduktan sonra serpin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;