Sade sütlü muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kremasız ve yumurtasız hazırlanan sade sütlü muhallebi, hafif tatlı sevenler için ideal bir lezzet. Az malzemeyle pratik şekilde hazırlanan bu muhallebi, pürüzsüz dokusu ve vanilya kokusuyla klasik tatlılar arasında öne çıkıyor.

22 Kasım 2025

Sade Sütlü Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye sütü alın
  • Nişasta ve unu bir kaseye koyup, üzerine bir bardak soğuk süt ekleyerek topaklanma olmadan çırpın
  • Bu karışımı tencereye ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
  • Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin
  • Kıvam alıp koyulaşınca vanilyayı ekleyin
  • Son olarak tereyağını ekleyip karıştırın (isteğe bağlı)
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın
  • Üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler
  • Nişasta ve unu soğuk sütle ezmek pürüzsüz kıvam sağlar
  • Muhallebi soğurken ara ara karıştırmak üstte kaymak oluşmasını engeller

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;