Sade muhallebi nişastasız nasıl yapılır?

Nişasta kullanmadan hazırlanan bu hafif muhallebi, klasik tariflerden farklı olarak sadece un ile kıvam buluyor. Tam yağlı sütün lezzeti ve tereyağının aromasıyla zenginleşen tatlı, buzdolabında dinlendirildikten sonra mükemmel bir dokuya kavuşuyor.

22 Kasım 2025

Sade Muhallebi (Nişastasız) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt (tam yağlı veya yarım yağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası yerine 1 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz (toplam 3 yemek kaşığı un)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Derin bir tencereye sütü alın.
  • Un ve şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın, topak kalmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvam alana kadar.
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
  • Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerini tarçın, hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Sürekli karıştırmak muhallebinin topaklanmasını önler.
  • Kıvamı istediğiniz gibi değilse, biraz daha pişirebilir veya süt ekleyerek inceltebilirsiniz.
  • Soğudukça kıvamı biraz daha katılaşacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;