Portakallı Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet portakal
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 avuç fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Portakalların Hazırlanması:
- Portakalları yıkayıp kurulayın.
- Her portakalı ikiye bölüp, içini bir kaşık yardımıyla boşaltarak kabuklarını birer kase şeklinde hazırlayın. (Portakal suyunu saklayın, muhallebide kullanabilirsiniz.)
2. Muhallebinin Yapımı:
- Bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyip, topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Son olarak tereyağını ekleyip, eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
3. Krem Şantinin Eklenmesi:
- Muhallebi biraz soğuduktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi içine ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
4. Portakal Kabuklarına Doldurma:
- Hazırladığınız muhallebi karışımını, portakal kabuklarına paylaştırın.
- Üzerini düzleştirip, buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
5. Servis:
- Soğuyan tatlıları buzdolabından çıkarın.
- İsteğe bağlı olarak üzerlerini dövülmüş fındık veya cevizle süsleyip servis yapın.
İpuçları:
- Portakal suyunu muhallebiye ekleyerek daha yoğun bir portakal aroması elde edebilirsiniz.
- Muhallebiyi soğuturken üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında bekletin, böylece üzeri kabuk bağlamaz.
- Portakal kabuklarını daha estetik hale getirmek için kenarlarını tırtıklı bir bıçakla kesebilirsiniz.
|