Pastacı Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsinin pürüzsüzce karışması için bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirmeye başlayın. Karıştırmazsanız topaklanma yapabilir, bu yüzden karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca, kıvamı koyulaşana kadar 5-7 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Altını kapattıktan sonra vanilya, vanilin ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Tereyağı muhallebinin daha pürüzsüz ve parlak olmasını sağlayacaktır.
- Muhallebiyi, üzeri kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiyi, dilerseniz bir pasta tabanına dökebilir veya kâselere paylaştırarak servis edebilirsiniz. Üzerini çikolata, meyve veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve kıvamının ideal olmasını sağlar.
- Soğurken üzerini streç filmle kapatırsanız, kaymak tutmasını engelleyebilirsiniz.
- Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu muhallebi hem pastalarınızda hem de tek başına harika bir tatlı olacak. |