Pasta muhallebisi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kremasız pasta düşünülemez! İşte hem hafif hem lezzetli, pastalarınıza enfes bir dokunuş katacak temel muhallebi tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu kremayı, dilerseniz çeşitli aromalarla zenginleştirerek farklı tatlar yaratabilirsiniz.
Pasta Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 paket vanilin
- 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve vanilin, vanilya şekeri ile tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi ılımaya bırakın, ardından buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebiyi pastalarınızda kullanabilirsiniz.
Not: Muhallebiyi daha kremsi yapmak isterseniz, 1 yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. Yumurta sarısını az miktarda sütle çırpıp, muhallebiye yavaşça ekleyerek pişirmeye devam edin.
|