Nişastasız kremalı muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Kremalı muhallebinin pürüzsüz dokusu ve hafif tadı, sütlü tatlı sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Bu tarif, klasik muhallebiye krem şanti veya sıvı krema ile farklı bir dokunuş katarken, pişirme sürecindeki püf noktalarıyla mükemmel sonuç almanızı sağlıyor.

22 Kasım 2025

Nişastasız Kremalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (muhallebi kıvamı için alternatif)
  • 1 paket krem şanti (veya 200 ml sıvı krema)

Hazırlanışı:


  • Bir tencereye sütü alın, un ve toz şekeri ekleyip iyice çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi veya sıvı kremayı köpürtene kadar çırpın.
  • Soğuyan muhallebilerin üzerine kremayı ekleyip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Krem şanti yerine sıvı krema kullanırsanız daha yoğun bir kıvam elde edersiniz.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;