Nişasta ile hazırlanan muhallebi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir muhallebi için nişasta kullanarak hazırlanan bu tarif, sade malzemelerle ev yapımı bir tatlı deneyimi sunuyor. Kıvamı ve pişirme sürecindeki püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak.

22 Kasım 2025

Nişasta ile Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin veya vanilya özütü
  • İsteğe bağlı: tarçın, hindistan cevizi veya kakao

Hazırlanışı:


  • Nişasta ve şekeri bir kasede karıştırın, üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Kalan sütü bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Süt kaynamaya başlayınca, nişastalı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) karıştırmaya devam edin.
  • Altını kapatın, vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın, üzerini bir kaşıkla düzeltin.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak tarçın, hindistan cevizi veya kakao serpebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Nişastanın topaklanmaması için soğuk sütle iyice karıştırın.
  • Sürekli karıştırarak pişirin, yanmasını önleyin.
  • Soğudukça kıvamı daha da koyulaşacağı için tamamen soğumadan kaselere alın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;