Muhallebili un helvası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Geleneksel tatlılarımızı modern sunumlarla buluşturan muhallebili un helvası, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir lezzet. Un helvasının kavrulmuş aroması ile kremsi muhallebinin uyumu, bu tatlıya farklı bir karakter katıyor. İki klasik tatlıyı bir araya getiren bu tarif, özel günlerde ve misafir ağırlamalarda tercih edebileceğiniz şık bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Muhallebili Un Helvası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı (veya 1 çay bardağı sıvı yağ)
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı: dövülmüş ceviz, fındık veya tarçın

Muhallebi İçin Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1. Muhallebi Hazırlığı:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın. Çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika).
  • Son olarak vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Üzerine streç film temas edecek şekilde kapatıp soğumaya bırakın.

2. Un Helvası Yapımı:

  • Geniş bir tavaya unu alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi hafif pembemsi bir ton alana ve kokusu çıkana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) kavurma işlemine devam edin.
  • Ayrı bir tencerede su, süt ve şekeri kaynatın.
  • Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynayan sütlü karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
  • Helva, tereyağını çekip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

3. Servis:

  • Soğuyan muhallebiyi bir kez daha çırpın.
  • Servis kaselerine önce un helvasını, üzerine muhallebiyi paylaştırın.
  • İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz, fındık veya tarçın serperek servis yapın.

Not: Muhallebi ve helvayı ayrı ayrı soğuttuktan sonra birleştirmek daha iyi sonuç verir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;