Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Revani İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 limon suyu
- Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Revani Hazırlığı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- İrmik, un, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış tepsiye döküp 25-30 dakika pişirin.
Şerbet Hazırlığı:
- Tüm şerbet malzemelerini kaynatın, 5 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
- Revani sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün.
Muhallebi Hazırlığı:
- Süt, şeker ve unu tencerede çırparak pişirin.
- Koyulaşınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Soğumaya bırakın, ara ara karıştırın.
Servis:
- Revaniyi dilimleyip üzerine muhallebiyi yayın.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, revaninin sıcak olması önemli.
- Haşhaş revaniye hoş bir lezzet ve görünüm katacaktır.
- Muhallebi tam soğumadan revani üzerine sürmeyin.
|