Muhallebili küçük köstebek pasta nasıl yapılır?
Kremalı muhallebi ve kakaolu kekin buluştuğu bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik hazırlanışı ve sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak köstebek pastanın sırrı, kek parçalarının muhallebiyle kaplanıp hindistan cevizi-kakao karışımında yuvarlanmasında gizli.
Muhallebili Küçük Köstebek Pasta TarifiMalzemeler (6-8 kişilik):
Yapılışı:1. İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. 2. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. 3. İçine vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine streç film temas edecek şekilde kapatıp soğumaya bırakın. 4. Muhallebi soğuduktan sonra, krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle iyice çırpın. 5. Keki küp küp doğrayın. Küçük bir kaseye hindistan cevizi ve kakaoyu karıştırın. 6. Kek parçalarını önce muhallebi karışımına, sonra hindistan cevizi-kakao karışımına bulayın. 7. Hazırladığınız köstebek toplarını servis tabağına dizin. 8. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
