Muhallebili Kedi Dili Tiramisu (Labnesiz) Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvi (yaklaşık 24 adet)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 fincan sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı kakao (üzeri için)
Yapılışı:
1. Muhallebi Hazırlama:
- Bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alın.
- Vanilini ekleyip karıştırın, ardından muhallebiyi soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
2. Krem Şanti Hazırlama:
- Krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
3. Kahveli Şerbet Hazırlama:
- Bir fincan sıcak suya granül kahveyi ekleyip karıştırarak eritin. Soğuması için kenara alın.
4. Kat Kat Yerleştirme:
- Orta boy bir borcama veya servis kabına kedi dili bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
- Bisküvilerin üzerine kahveli şerbetti bir fırça veya kaşık yardımıyla eşit şekilde gezdirin.
- Hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımının yarısını bisküvilerin üzerine yayın.
- Kalan bisküvileri ikinci kat olarak dizin, üzerine tekrar kahveli şerbeti sürün ve kalan muhallebi karışımını ekleyin.
5. Dinlendirme ve Servis:
- Tiramisuyu buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine kakao serperek süsleyin.
- Soğuk olarak servis yapın, afiyet olsun!
İpuçları:
- Muhallebi tamamen soğumadan krem şantiyi eklemeyin, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Kahveli şerbeti bisküvilere aşırı dökmeyin, yumuşak kalmaları için hafifçe ıslatın.
- İsteğe bağlı olarak muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek daha kremsi bir tat elde edebilirsiniz.
|