Muhallebili kakaolu pastayı nasıl yapabilirim?

Damakları şenlendirecek nefis bir muhallebili kakaolu pasta, hem göze hem mideye hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Çikolata ve vanilya aromalarının mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Kek katmanları arasında yumuşacık muhallebi, üzerinde de kremalı dokunuşlarla tam bir şölene dönüşüyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Kakaolu Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • Kek için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çikolata sos veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı:


Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin.
  • Keki soğumaya bırakın.

Muhallebi Yapımı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın.
  • Topak kalmayana kadar çırpın, sonra ocağa alın.
  • Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha pişirin.
  • Altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırın.

Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Alt parçayı servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine soğuk muhallebinin yarısını yayın.
  • Diğer kek parçasını üzerine koyun.
  • Kalan muhallebiyi en üste yayın.
  • Pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Son Dokunuşlar:

  • Krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın.
  • Kremayı pastanın üzerine sıkın veya yayın.
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolatayla süsleyin.
  • En az 1 saat daha buzdolabında bekletin.

Püf Noktaları:

  • Keki kontrol etmek için kürdan batırın, temiz çıkmalı.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Krema yerine hazır krem şanti de kullanabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
  • Yanında dondurma veya meyve ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;