Muhallebili kadayıf sarma nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşak lezzetini buluşturan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Doğru tekniklerle hazırlandığında hem göze hem damağa hitap eden muhallebili kadayıf sarmanın tüm incelikleri ve kolaylaştırıcı ipuçları bu anlatımda bir araya geliyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Kadayıf Sarma Tarifi


Muhallebili Kadayıf Sarmanın Püf Noktaları:


  • Kadayıfı açarken nemlendirilmiş bez kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır
  • Muhallebi soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletirseniz daha kolay şekil verirsiniz
  • Kadayıfı çok sıkı sarmamaya özen gösterin, aksi halde muhallebi dışarı çıkabilir
  • Şerbeti sıcak kadayıfa dökerseniz daha iyi emilir

Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı

Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Muhallebi Hazırlığı:

  • Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın
  • Çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

Kadayıf İşlemi:

  • Tel kadayıfı elinizle hafifçe parçalayın
  • Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin
  • Elinizle yağı kadayıfa yedirin
  • Fırın tepsisine yayıp 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar kızartın

Şerbet Hazırlığı:

  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
  • 5-6 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin
  • 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın

Birleştirme ve Servis:

  • Soğuyan muhallebiyi bir sürahiye alın
  • Kızarmış kadayıfı 15x20 cm boyutlarında dikdörtgenler halinde açın
  • Her kadayıfın üzerine muhallebiyi uzunlamasına sıkın
  • Kadayıfı rulo şeklinde sarın
  • Sardığınız kadayıfları servis tabağına dizin
  • Üzerine soğuk şerbeti gezdirin
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Servis Önerisi:

  • Üzerine dövülmüş antep fıstığı veya hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
  • Yanında dondurma ile servis etmek de harika bir seçenektir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;