Muhallebi kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, tarif nedir?

Geleneksel Kemalpaşa tatlısını muhallebi ve krem şanti ile buluşturan bu nefis tarif, tatlı kültürümüze modern bir dokunuş getiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu lezzet, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

21 Kasım 2025

Muhallebi Kemalpaşa Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (hazır, yaklaşık 500 gram)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker (şerbet için)
  • 1 çay bardağı süt (krem şanti için)

Yapılışı:


1. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Topaklanma olmaması için iyice çırpın.
  • Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynayıp koyulaştığında ocaktan alın, vanilini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

2. Şerbet Hazırlama:

  • Bir tencerede su ve toz şekeri karıştırıp kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak şerbeti hazırlayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Kemalpaşa Tatlısını İşleme:

  • Hazır kemalpaşa tatlılarını derin bir kaseye yerleştirin. Soğumuş şerbeti üzerine dökün ve tatlıların şerbeti çekmesi için 15-20 dakika bekletin.

4. Krem Şanti Hazırlama:

  • Toz krem şantiyi, bir çay bardağı soğuk sütle mikserle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.

5. Birleştirme ve Servis:

  • Soğumuş muhallebiye, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Şerbetlenmiş kemalpaşa tatlılarını servis kaselerine veya bir borcama dizin.
  • Üzerine muhallebi-krem şanti karışımını yayın ve düzeltin.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (örneğin, hindistan cevizi, fındık veya çikolata sosu ile).

İpuçları:

  • Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film değdirebilirsiniz, böylece kaymak tutmaz.
  • Şerbeti tamamen soğutmadan kemalpaşa tatlılarına dökmeyin, aksi halde tatlılar dağılabilir.
  • Krem şantiyi muhallebiyle karıştırırken fazla çırpmayın, havası kaçabilir.

Afiyet olsun! Bu tarifle, geleneksel kemalpaşa tatlısını daha kremsi ve hafif bir versiyona dönüştürebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;