Muhallebi ile dolu lezzetli bir pasta nasıl yapılır?

Kremasının ipeksi dokusu ve hafifliğiyle öne çıkan bu muhallebili pasta, özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. 18 cm'lik pasta kalıbı için hazırlanan tarif, adım adım anlatımla sunuluyor. Kek tabanının yapımından muhallebinin püf noktalarına kadar tüm detaylar, pastanın kusursuz kıvamda olmasını sağlıyor.

20 Kasım 2025

Muhallebili Pasta Tarifi: Kremasının İpeksi Dokusuyla Unutulmaz Bir Lezzet


Malzemeler (18 cm'lik pasta kalıbı için):


  • Kek tabanı için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
  • Muhallebisi için: 1 lt süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 100 gr tereyağı, 1 paket krem şanti
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, çikolata sosu veya mevsim meyveleri

Hazırlık Aşamaları:


Kek Tabanının Yapılışı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 25-30 dakika pişirin
  • Soğuduktan sonra ikiye bölün

Muhallebinin Hazırlanışı:

  • Sütün yarısını tencereye alın
  • Diğer yarısını un, nişasta, şeker ve yumurta sarısıyla çırpın
  • Karışımı kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin
  • Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin
  • Soğumaya bırakın, ardından krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın

Pastanın Montajı:

  • Kek tabanını pasta kalıbına yerleştirin
  • Üzerine muhallebinin yarısını yayın
  • İkinci kek tabanını ekleyin
  • Kalan muhallebiyi üzerine yayın
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletin

Servis Önerileri:

  • Üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz
  • Çikolata sosu veya taze meyvelerle servis edebilirsiniz
  • Dilimlerken bıçağı sıcak suya batırarak kesin

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken dibinin tutmaması için sürekli karıştırın
  • Pastanın iyice soğuması için en az 4 saat buzdolabında bekletin
  • Krem şantiyi muhallebi tamamen soğuduktan sonra ekleyin

Bu tarifle hazırlayacağınız muhallebili pasta, ipeksi dokusu ve hafifliğiyle misafirlerinizi hayran bırakacak. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;