Mandalinalı muhallebi nişasta ile nasıl yapılır?
Mandalina aromasıyla ferahlatan, nişasta ile hazırlanan pratik bir muhallebi tarifi. Taze mandalina suyu ve rendelenmiş kabuklarıyla hem hafif hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor.
Mandalinalı Muhallebi (Nişasta ile) TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mandalinaların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş kabukları 1-2 dakika sıcak suda haşlayıp süzün, bu işlem acılığını alacaktır. 2. Bir tencereye süt, toz şeker, buğday nişastası ve vanilini ekleyin. Çırpma teli ile karıştırarak nişastanın topaklanmamasını sağlayın. 3. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırmaya devam edin, kıvamı koyulaşacaktır. 4. Koyulaşan muhallebiye mandalina suyunu ve haşlanmış rendelenmiş kabukları ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. 5. İsteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın. 6. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat soğutun. 7. Soğuyan muhallebiyi servis yapmadan önce taze mandalina dilimleri veya rendelenmiş mandalina kabuğu ile süsleyebilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
