Labneli kremalı muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Kremalı ve labneli dokusuyla klasik muhallebilerden farklı bir lezzet arayanlar için pratik bir tarif. Sütlü tatlı sevenlere hitap eden bu nefis muhallebi, hem hafif hem de ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

Labneli Kremalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket labne peyniri (200 gram)
  • 1 kutu krema (200 ml)

Yapılışı:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
  • Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında koyulaşana kadar 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam alınca ocaktan alın ve vanilini ekleyip karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Başka bir kapta labne peyniri ve kremayı mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Ilımış muhallebiyi labneli karışıma ekleyin ve mikserle tekrar çırparak homojen bir karışım elde edin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kaselere paylaştırın ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (örneğin, çikolata sosu, meyve veya fındık parçaları ile).

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Labne ve kremayı oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay karışır.
  • Muhallebiyi dolapta iyice soğutmak hem kıvamını hem de lezzetini artırır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;