Kupta şeftalili muhallebi nasıl yapılır?

Taze şeftalilerin yumuşak dokusu ve vanilyalı muhallebinin kremsi lezzetini birleştiren nefis bir tatlı hazırlamak için bu tarif tam size göre. Kuplara dizilmiş şeftali parçaları ve fındık süslemesiyle hem göze hem damağa hitap eden bu muhallebi, yaz günlerinin ferahlatıcı bir alternatifi olacak.

21 Kasım 2025

Kupta Şeftalili Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet olgun şeftali
  • 1 paket krem şanti (veya 1 su bardağı krema)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak şeftalileri soyup küp küp doğrayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile şeftalileri yumuşayana kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak üzerine 1-2 yemek kaşığı şeker ekleyip karamelize edebilirsiniz. Pişen şeftalileri bir kenara alın.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi ocaktan almadan hemen önce vanilini ekleyip karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Muhallebi ılıdıktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi veya kremayı ekleyip bir mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Kuplara veya servis kaselerine önce pişmiş şeftalilerin yarısını paylaştırın. Üzerine muhallebi karışımını ekleyin. Kalan şeftalileri muhallebinin üzerine yerleştirin.
  • Muhallebiyi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerini dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
  • Şeftalileri pişirirken fazla ezmemeye dikkat edin, böylece kuplarda daha hoş bir görünüm elde edersiniz.
  • Muhallebiyi soğuturken üzerini streç filmle kapatırsanız kabuk bağlamasını önlersiniz.
  • Krem şanti yerine taze krema kullanırsanız, daha yoğun bir kıvam elde edersiniz.

Servis Önerisi:

  • Soğuk servis yapın. Yanında vanilyalı dondurma veya tarçınla harika gider.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;