Kupta muhallebili tatlılar için pratik tarifler neler?

Misafirlerinize hızlıca sunabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden kup tatlılar, pratik hazırlanışlarıyla mutfakta zaman kazandırıyor. Klasik vanilyalı muhallebiden çikolatalı, fıstıklı, bademli ve meyveli çeşitlere kadar beş farklı tarifle her damak zevkine uygun seçenekler sunuluyor.

21 Kasım 2025

Kupta Muhallebili Tatlılar: Pratik ve Lezzetli Tarifler


Kupta muhallebili tatlılar, hem hazırlaması kolay hem de sunumu şık olduğu için özellikle misafirlerinize hızlıca ikram edebileceğiniz harika seçeneklerdir. İşte sizin için derlediğim pratik ve lezzetli kupta muhallebili tatlı tarifleri:

1. Klasik Vanilyalı Muhallebi


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp topak kalmayana kadar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kupalara paylaştırıp buzdolabında soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

2. Çikolatalı Muhallebi


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gram bitter çikolata

Hazırlanışı: Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı bir tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kupalara döküp soğumaya bırakın. Üzerine rendelenmiş çikolata veya fındık serpebilirsiniz.

3. Fıstıklı Muhallebi

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay kaşığı fıstık yağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra fıstık ezmesini ve isterseniz fıstık yağını ekleyip iyice karıştırın. Kupalara paylaştırıp soğutun. Üzerini antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

4. Kakaolu ve Bademli Muhallebi

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem

Hazırlanışı: Süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte pişirerek kıvam almasını sağlayın. Ocaktan aldıktan sonra öğütülmüş bademi ekleyip karıştırın. Kupalara döküp buzdolabında soğutun. Servis yapmadan önce üzerine badem parçacıkları serpin.

5. Meyveli Muhallebi

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı doğranmış mevsim meyvesi (çilek, muz, şeftali vb.)

Hazırlanışı: Klasik muhallebiyi yukarıdaki tarife göre hazırlayın. Muhallebi kupalara dökülmeden önce alt kısmına doğranmış meyveleri yerleştirin. Üzerine muhallebiyi ekleyip buzdolabında soğutun. Servis yaparken taze meyve ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Soğuduktan sonra muhallebi kıvamı daha iyi oturacağı için en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kupaları servis etmeden önce üzerini çikolata sosu, meyve, fındık, antep fıstığı veya tarçınla süsleyebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tatlı için şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Bu pratik tariflerle hem kısa sürede hem de az malzemeyle lezzetli kupta muhallebili tatlılar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;