Kupta limon soslu muhallebi nasıl yapılır?
Ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için hem hafif hem de pratik bir lezzet: Kupta limon soslu muhallebi. Kremalı dokusuyla muhallebi, ekşimtırak limon sosuyla buluşarak yaz günlerine hitap eden dengeli bir tat sunuyor.
Kupta Limon Soslu Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Limon sosu için
- 2 adet limonun suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
- Muhallebiyi yapmak için bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyin. Topaklanma olmaması için iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
- Muhallebiyi kup veya kaselere paylaştırın ve üzerini streç filmle kapatarak soğumaya bırakın.
- Limon sosu için bir sos tenceresine su, limon suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Sosu koyulaşana kadar pişirin, sonra limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebilerin üzerine limon sosunu gezdirip servis yapın.
İpuçları:
- Muhallebiyi soğuturken buzdolabında bekletirseniz daha iyi kıvam alır.
- Limon sosunu sıcakken muhallebi üzerine dökmeyin, aksi halde muhallebi eriyebilir.
- İsteğe bağlı olarak muhallebiye rendelenmiş hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
|