Kremasız karamelli muhallebi nasıl yapılır?

Hafif tatlı sevenler için kremasız karamelli muhallebi, geleneksel muhallebi tariflerine modern bir yorum getiriyor. Sade malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, karamelin benzersiz aromasıyla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden bir deneyim sunuyor.

21 Kasım 2025

Kremasız Karamelli Muhallebi Tarifi


Kremasız karamelli muhallebi, hafif ve lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Kremasız olması sayesinde daha hafif bir dokuya sahip olan bu muhallebi, karamel sosuyla zenginleştirilerek sunulur. İşte evde kolayca yapabileceğiniz kremasız karamelli muhallebi tarifi:

Malzemeler (4-6 kişilik):


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)

Karamel Sosu İçin:


  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıcak süt

Yapılışı:

  • İlk olarak, orta boy bir tencereye sütü alın. Üzerine toz şekeri, buğday nişastası ve unu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvamı koyulaşınca, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan almadan hemen önce vanilin ve vanilya şekerini ekleyip karıştırın. Ardından ocaktan alın ve muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerini bir kaşıkla düzleştirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebilerin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Karamel Sosunun Hazırlanışı:

  • Karamel sosu için, kalın tabanlı bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyip altın rengi bir karamel olana kadar karıştırmadan pişirin. Yanmaması için dikkat edin.
  • Karamel rengini alınca, tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından yavaş yavaş sıcak sütü ekleyin (dikkatli olun, sıçrayabilir) ve karıştırarak sosu pürüzsüz hale getirin.
  • Sosu 1-2 dakika daha kaynatıp kıvam almasını sağlayın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Servis Önerisi:

  • Buzdolabından çıkardığınız muhallebilerin üzerine soğuyan karamel sosundan gezdirin. İsterseniz ceviz, fındık veya muz dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Bu tarifle, kremasız olduğu için hafif, ama karamel sosu sayesinde tatlı ve lezzetli bir muhallebi elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;