Kedi dilli muhallebili nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı dokusu ve kedi dili bisküvilerin gevrek dokusunun birleşimiyle ortaya çıkan bu nefis muhallebi, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, buzdolabında dinlendirildikten sonra mükemmel bir dokuya kavuşuyor.

21 Kasım 2025

Kedi Dilli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice çırpın, topak kalmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ılınmaya bırakın.
  • Servis kaselerine önce bir kat muhallebi, üzerine kedi dili bisküvileri dizin.
  • Üzerine tekrar muhallebi ekleyip, en üste kedi dilleriyle süsleyin.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi, çikolata sosu veya fındık parçaları ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;