Karamelli Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti (veya 2 yemek kaşığı tereyağı)
- Karamel için
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200 ml)
Yapılışı:
- Muhallebiyi hazırlamak için, bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyin. Topaklanmaması için iyice çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
- Muhallebi kaynamaya başlayınca, vanilya ve krem şantiyi (veya tereyağını) ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
- Muhallebiyi ılımaya bırakırken, karamel sosu hazırlayın. Başka bir tavada toz şekeri orta ateşte eriyip altın rengi alana kadar ısıtın (yanmamasına dikkat edin).
- Şeker eridikten sonra, tereyağını ekleyip karıştırın, ardından kremayı yavaşça ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin.
- Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın, üzerine hazırladığınız karamel sosunu gezdirin.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Not: İsteğe bağlı olarak, üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz. Muhallebi soğudukça kıvamı daha da oturacaktır.
|