Kadayifli muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Altın sarısı renge ulaşan kıtır kadayıf tabanı, vanilin kokulu muhallebi ve krem şantinin nefis buluşması... Üzeri antep fıstığıyla süslü bu serinletici tatlı, yaz akşamlarına enfes bir dokunuş katıyor. Kıvamını tutturmak için dikkat edilmesi gereken inceliklerle hazırlanan kadayıflı muhallebi, misafir sofralarını şenlendirecek pratik bir lezzet.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 çay bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Dövülmüş antep fıstığı veya ceviz (üzeri için)

Yapılışı:


1. Kadayıf Tabanı Hazırlama:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını bir tavada kızdırın, kadayıfı ekleyip kavurun.
  • Kadayıf altın sarısı renk alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kavrulan kadayıfı, toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra borcama veya tepsiye yayın ve üzerine spatula ile bastırarak düzleştirin. Soğumaya bırakın.

2. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın, muhallebi kıvam alana ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından ocaktan alıp vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

3. Krem Şanti Hazırlama:

  • Toz krem şantiyi soğuk sütle mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak birleştirin.

4. Birleştirme ve Soğutma:

  • Hazırladığınız muhallebi karışımını soğumuş kadayıfın üzerine dökün, spatula ile düzeltin.
  • Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle süsleyin.
  • En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: Kadayıfı fazla kavurursanız sertleşebilir, bu yüzden rengini kontrol ederek pişirin. Muhallebi soğurken sık sık karıştırmak pürüzsüz bir doku sağlar. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;