Kadayifli muhallebi nasıl hazırlanır ve hangi malzemeler gerekir?

Çıtır kadayıf katmanları arasında ceviz aroması, kremalı muhallebi dokusu ve hafif limonlu şerbetin buluştuğu nefis bir tatlı deneyimi. Kadayıflı muhallebinin en pratik ve lezzetli versiyonunu hazırlamak için adım adım ilerleyen bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek görsel şöleniyle sofralarınızı süsleyecek.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 300 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle irice parçalara ayırın
  • Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine gezdirerek iyice karıştırın
  • Tereyağlı kadayıfı orta ateşte, rengi hafif kızarana kadar 10-15 dakika kavurun
  • Kavrulan kadayıfın yarısını borcama serpin ve üzerine dövülmüş cevizi yayın
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine serpin ve elinizle hafifçe bastırarak düzeltin

Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Hazır olan muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün ve spatulayla düzeltin

Şerbetin Hazırlanması:

  • Su ve şekeri bir tencerede kaynatın
  • 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın
  • Şerbeti soğumaya bırakın

Son Aşama:

  • Ilık şerbeti soğumuş tatlının üzerine gezdirerek dökün
  • Tatlıyı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce dilimleyin

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı çok yakmamaya dikkat edin, hafif altın rengi alması yeterli
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
  • Şerbetin soğuk, tatlının ılık olmasına dikkat edin
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletmek tatlıyı daha lezzetli yapacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;