Kadayifli muhallebi kremasız nasıl yapılır?

Lezzetli bir tatlı arayanlar için pratik ve kremasız bir alternatif: çıtır kadayıf tabanıyla buluşan vanilyalı muhallebinin dengeli uyumu, ceviz veya fındık dokunuşuyla zenginleşiyor. Soğuk servis edilen bu nefis tatlı, misafirlerinize sunmak veya günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için ideal bir seçenek.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi (Kremasız) Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Kadayıf Tabanının Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, kadayıfı ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir fırın kabına veya borcama döküp elinizle bastırarak düzeltin.

2. Muhallebinin Yapımı:

  • Bir tencereye süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırın.

3. Katmanların Oluşturulması:

  • Hazırladığınız muhallebiyi, kadayıf tabanının üzerine döküp spatula ile düzeltin.
  • Kalan kavrulmuş kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirin, isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fındık ekleyin.

4. Dinlendirme ve Servis:

  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Soğuyup kıvam alan tatlıyı dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:

  • Kadayıfı kavururken yanmaması için sürekli karıştırın; renk değişimi hızlı olabilir.
  • Muhallebi pişerken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • İsterseniz üzerine şerbet dökebilirsiniz, ancak bu tarif kremasız ve hafif bir versiyondur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;