Kadayifli muhallebi cup nasıl yapılır, tarifi nedir?

Çıtır kadayıf tabanıyla nefis bir muhallebinin buluştuğu bu pratik tatlı, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor. Krem şantinin hafif dokusu ve antep fıstığının aromasıyla dengelenen lezzet, buzlukta dinlendikten sonra daha da lezzetli hale geliyor.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Cup Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel kadayıf (400 gram)
  • 150 gram tereyağı veya margarin (eritilmiş)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:


Kadayıf Tabanı Hazırlama:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Tel kadayıfı elinizle ufalayarak küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını kadayıflara ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlanmış muffin kalıplarına veya cup kaplarına kadayıf karışımını eşit şekilde paylaştırın ve kaşıkla bastırarak taban oluşturun.
  • Fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile topak kalmayana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Krem Şanti Hazırlama:

  • Toz krem şantiyi bir kaseye alın, üzerine soğuk sütü ekleyip mikserle katılaşana kadar çırpın.

Birleştirme ve Servis:

  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak birleştirin.
  • Bu karışımı soğumuş kadayıf tabanlarının üzerine kaşıkla paylaştırın.
  • Üzerini Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

İpuçları:

  • Kadayıf tabanını daha çıtır yapmak için fırın süresini birkaç dakika uzatabilirsiniz.
  • Muhallebi soğurken üzerine streç film değdirebilirsiniz kabuk bağlamasını önlemek için.
  • Krem şanti yerine 1 kase krema da kullanabilirsiniz, aynı şekilde çırpın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;