Jöleli Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler (6-8 kişilik):
- Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti (toz)
- Jölesi için
- 1 paket meyveli jöle (tercihen çilek, vişne veya portakal aromalı)
- 2 su bardağı sıcak su
- Üzeri için
- Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Muhallebi hazırlama
- Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, nişasta ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika). Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıdığında, toz krem şantiyi ekleyip bir mikserle iyice çırparak karıştırın.
- Hazırladığınız muhallebiyi, ıslattığınız bir kepçe ile servis kaselerine veya bir borcama eşit şekilde paylaştırın. Üzerini bir spatula ile düzleştirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Jöle hazırlama
- Bir kasede jöle tozunu 2 su bardağı sıcak su ile karıştırarak eritin. Jöle tamamen eridikten sonra, oda sıcaklığında soğumaya bırakın (buzdolabına koymayın, aksi halde çabuk donabilir).
- Jöle ılık hale geldiğinde, soğumuş muhallebilerin üzerine yavaşça dökün. Jöleyi dökerken, muhallebi ile karışmaması için dikkatli olun.
- Son işlem
- Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat bekletin, jöle ve muhallebi iyice donana kadar.
- Servis yapmadan önce, dilerseniz üzerini Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
İpuçları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Jöleyi muhallebi üzerine dökmeden önce ılık olmasına dikkat edin; sıcak olursa muhallebi eriyebilir, soğuk olursa hemen donar ve eşit dağılmayabilir.
- Bu tatlıyı meyve parçaları ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz, örneğin jöle içine küçük çilek dilimleri katabilirsiniz.
Afiyet olsun!
|