Irmikli muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için irmikli muhallebi, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Sütlü tatlı sevenlere hitap eden bu tarif, özellikle misafirler için hızlıca hazırlanabilen bir alternatif.

21 Kasım 2025

Irmikli Muhallebi Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin, orta ateşte karıştırarak ısıtın.
  • Süt ılındığında, yavaş yavaş irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Bu aşamada topaklanmayı önlemek için dikkatli olun.
  • İrmik, sütü çekip koyulaşmaya başladığında, tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebi kıvam alıp tencerenin kenarından ayrıldığında, vanilini ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
  • Pişen muhallebiyi, ısıya dayanıklı bir kaseye veya küçük kaselere paylaştırın.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek süsleyin.

Püf Noktaları:

  • İrmiği süte eklerken yavaş yavaş dökün ve sürekli karıştırın, böylece topaklanma önlenir.
  • Muhallebiyi pişirirken orta ateş kullanın; yüksek ateşte dibi tutabilir.
  • Soğutma süresi en az 2 saat olmalıdır, böylece tatlı daha iyi kıvam alır.
  • İsteğe bağlı olarak, servis sırasında bal veya pekmezle tatlandırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;