İrmikli muhallebi pasta nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için nefis bir irmikli muhallebi pastası tarifi. Sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bu tarif, krem şantinin hafif dokusu ve irmiğin kendine özgü lezzetiyle mükemmel bir uyum yakalıyor.

21 Kasım 2025

İrmikli Muhallebi Pasta Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Geniş bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi ılıyana kadar bekletin, ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını önleyin.
  • Başka bir kapta krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın.
  • Ilımış muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı bir borcama veya servis kabına dökün, üzerini düzeltin.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.

Not: İsteğe bağlı olarak arasına meyve dilimleri ekleyebilir veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;