Frambuazlı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için frambuazın hafif ekşiliği ile muhallebinin kremamsı dokusunu birleştiren nefis bir tarif. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, yaz akşamlarına ferahlık katarken misafirlerinize de şık bir sunum imkanı sunuyor.

21 Kasım 2025

Frambuazlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
  • 200 gram taze veya dondurulmuş frambuaz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Frambuazları püre haline getirin. Dilerseniz bir tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayıklayabilirsiniz.

2. Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

3. Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca frambuaz püresini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

5. Vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.

6. Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

7. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

8. Servis yapmadan önce üzerini taze frambuaz veya nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Not: Frambuazlar mevsiminde değilse dondurulmuş frambuaz kullanabilirsiniz. Muhallebiyi daha kremsi yapmak isterseniz 1 yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;