Fındıklı muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı dokusu ve fındığın enfes lezzetini birleştiren bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik malzemelerle hazırlanan fındıklı muhallebi, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

21 Kasım 2025

Fındıklı Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket krem şanti (veya 2 su bardağı hazır krema)
  • Üzeri için: Toz antep fıstığı veya file fındık

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca altını kısın, vanilya ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Muhallebi ılıdığında, çekilmiş fındıkları ve hazırladığınız krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı bir servis kabına veya küçük kaselere paylaştırın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini file fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.

Not: Dilerseniz fındık yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz. Krem şanti yerine 2 su bardağı taze krema da tercih edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;