Fındıklı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Kremasının pürüzsüz dokusu ve fındığın enfes lezzetiyle akşam yemeklerinizi taçlandıracak bir tatlı hazırlamak ister misiniz? İşte hem göze hem damağa hitap eden, pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir fındıklı muhallebi tarifi.
Fındıklı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: Toz antep fıstığı veya dövülmüş fındık
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, buğday nişastası ve unu ekleyin. Hepsi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilya, ince çekilmiş fındık ile tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye dökün. Üzerini bir spatula ile düzeltin.
- Muhallebiyi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini toz antep fıstığı veya dövülmüş fındık ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Fındıkları önceden hafifçe kavurarak aroma katabilirsiniz.
- Muhallebiyi buzdolabında iyice soğutmak daha lezzetli olmasını sağlar.
|