Elmalı muhallebili toplar nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Elmaların tatlı dokusu ile muhallebinin kremsi yapısının buluştuğu bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Hindistan cevizinin aromasıyla zenginleşen top şeklindeki lezzetler, özellikle çay saatleri için ideal bir seçim sunuyor. Pratik hazırlanışı ve enfes sonucuyla denemeye değer bir tarif.

21 Kasım 2025

Elmalı Muhallebili Toplar Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (kaplama için)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Elmaları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın.
  • Rendelenmiş elmaların üzerine şekeri ekleyip orta ateşte, elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede süt, un ve tereyağını karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Pişmiş elmaları muhallebiye ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak toplar şeklini verin.
  • Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizin. İsterseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Elmalı muhallebili topları, çay saatleriniz için pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;