Elmalı muhallebili bisküvi pastası nasıl hazırlanır?

Elmalı muhallebili bisküvi pastası, pratik hazırlanışı ve enfes lezzetiyle ev yapımı tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Kat kat bisküviler, tarçınlı elma dolgusu ve kremalı muhallebinin uyumuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerde veya çay saatlerinde rahatlıkla sunulabilir.

21 Kasım 2025

Elmalı Muhallebili Bisküvi Pastası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 paket petibör bisküvi
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


1. Elma Dolgusu Hazırlama:

  • Elmaları soyup küp küp doğrayın
  • Tencereye alıp üzerine yarım su bardağı şeker ve tarçın ekleyin
  • Kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin
  • İsteğe bağlı olarak içine ceviz ekleyip soğumaya bırakın

2. Muhallebi Yapımı:

  • Bir tencereye süt, un, nişasta ve kalan şekeri alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin
  • Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alıp vanilini ekleyin
  • Üzerine streç film kapayarak soğumaya bırakın

3. Krem Şanti Hazırlama:

  • Krem şantiyi paketindeki talimata göre soğuk sütle çırpın
  • Soğuyan muhallebiye yavaşça karıştırarak ekleyin

4. Pastanın Kat Kat Hazırlanışı:

  • Orta boy bir kek kalıbını yağlayın
  • Kalıbın tabanına bisküvileri dizin
  • Üzerine hazırladığınız kremalı muhallebinin yarısını yayın
  • Elma dolgusunu ekleyip üzerini düzeltin
  • Kalan muhallebiyi elmaların üzerine yayın
  • En üste tekrar bisküvileri dizin

5. Dinlendirme ve Servis:

  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek süsleyin
  • Dilimleyerek soğuk olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film değdirerek buzdolabında soğutun
  • Bisküvileri sütle ıslatmak yerine doğrudan kullanın
  • Elmaları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Pastayı bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;