Damla sakızlı muhallebili kek nasıl yapılır?

Ege'nin enfes aroması damla sakızının kek ve muhallebiyle buluştuğu bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya özel günlerde hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, farklı dokusuyla klasik tatlılardan sıyrılıyor.

21 Kasım 2025

Damla Sakızlı Muhallebili Kek Tarifi


Malzemeler (Kek İçin):


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (toz haline getirilmiş)

Malzemeler (Muhallebi İçin):


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (toz haline getirilmiş)

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve toz damla sakızını eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlığı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Vanilya ve toz damla sakızını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

Birleştirme:

  • Soğuyan keki, üst kısmını düzleştirerek dilimleyin veya bütün olarak kullanın.
  • Muhallebiyi kekin üzerine yayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyip, isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, fındık veya tarçınla süsleyin.

Not: Damla sakızını toz haline getirmek için havanda dövebilir veya önceden toz halde satın alabilirsiniz. Muhallebi tamamen soğumadan kekin üzerine sürmeyin, aksi halde kek ıslanabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;